Gallery

Ya’juj wa Ma’juj dan Bangsa Khazar

Siapakah bangsa Khazar ini? 

Bangsa Khazar pernah mendiami satu kawasan ke utara Turki yang merangkumi sebahagian dari Rusia, Banjaran Pergunungan Caucasus, Kazakhtan Barat, Ukrain Timur, Azerbaijan ,Circassia, Dagestan, Georgia dan Crimea .

Mereka ini merupakan bangsa Eropah berkulit putih atau digelar sebagai Caucasian. 

Dari zaman awal hingga kurun ke 7 Masehi , mereka dikenali oleh bangsa-bangsa lain sebagai  bangsa yang liar dan ganas, yang sangat digeruni .

Dan mereka pernah menjadi tembok penahan penaklukan Khilafah Abbasiah ke daerah barat Eropah Timur dan Rusia.

Pada tahun 740CE, peristiwa luar biasa berlaku di mana raja Khazar bernama King Bulan bersama dengan rakyatnya telah memeluk agama Judaism (agama Yahudi), dan menggelar diri mereka sebagai Jews (Yahudi).

Seterusnya Bangsa Khazar Yahudi pernah membina empayar yang besar dan berpengaruh selama beberapa abad , digelar Khazaria.

Khazaria

Ashkenazi atau European Jews 

Pengkaji sejarah mengatakan bangsa Ashkenazi atau European Jews (Yahudi Eropah), yang merupakan majoriti dari bangsa Jews hari ini, (90% dari penduduk Jews sedunia), adalah dari keturunan bangsa Khazar.

Mereka bukan dari keturunan Banu Israel keturunan Nabi Yaakob a.s seperti yang mereka dakwakan.

Fakta yang mengejutkan ? Mungkin tidak.

Jika dilihat pada raut muka dan warna kulit , menunjukkan mereka dari keturunan Caucasian atau bangsa Eropah kulit putih.

Kulit putih , mata biru dan rambut perang , ciri-ciri ini hanya ada pada bangsa Eropah kulit putih, bukan Banu Israel yang berasal dari Timur Tengah.

Mari lihat gambar dibawah perbandingan rupa antara European Jew dan Arab Jew .

Kejahatan European Jews

European Jews telah  merancang New World Order  dunia melalui komplot penguasaan ekonomi , sosio-politik, dan gerakan Zionis sedunia .

Gerakan Zionis yang di pelopori oleh keluarga ternama dari kalangan European Jews bernama Rothchild , telah membuat pakatan jahat dengan kerajaan British untuk mengeluarkan peristiharan deklarasi Balfour pada tahun 1917 di mana kerajaan British telah menyerah sebahagian tanah Palestin kepada golongan Zionis untuk dijadikan tanah air mereka yang digelar Israel.

Kelicikan golongan Zionis menyaksikan semasa deklarasi dibuat, perang Dunia Pertama belum selesai dan Palestin merupakan milik kerajaan Othmaniah Turkey.

Setelah itu bermulalah kesengsaraan penduduk Arab Palestin yang ditindas dan diusir dari negara mereka sendiri angkara perbuatan golongan Zionis yang berketurunan Khazar.

Apa Hubungan Bangsa Khazar Dengan Ya’juj wa Ma’juj ?

Dari segi geografi , daerah asal mereka ialah kawasan pergunungan Caucasus , menepati daerah di mana terletaknya tembok Zulqarnain.

Diketahui umum bahawa di zaman Zulqarnain ,kaum Ya’juj wa Ma’juj berada di belakang tembok tersebut dan terhalang dari menembusinya.

Sheikh Imran Hosein telah menyebut bahawa di akhir zaman, kaum Ya’juj wa Ma’juj akan muncul dan mereka melewati Tasik Thabariyah (Sea of Galilee) yang terletak di Jerusalem. Dan mereka meminum airnya sehingga kering. 

Golongan Zionis dari kalangan European Jews telah berduyun-duyun balik ke Palestin, dan sedang melewati Tasik Thabariah, dan sedang meminum airnya. Dikhabarkan ketika ini air di Tasik Thabariah telah surut di paras terendah dalam sejarah.

Adakah mereka ini kaum Ya’juj wa Ma’juj ? Wallahu a’lam. 

Ceramah Sheikh Imran Hosein yang sangat menarik membongkar sejarah bangsa Khazar

Banyak lagi perkara di luar dugaan dan pengetahuan umum berkaitan bangsa Khazar dan European Jews didedahkan  dalam video di bawah ini. Teruskan menonton. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s